FUDBALREGION

Srpski biznismen kupuje prvoligaša iz Hrvatske?

Kako pišu zagrebačke Sportske novosti srpski biznismen Dragan Šolak, inače vlasnik Sautemtona uskoro bi mogao da preuzme i Istru 1961.

Jedan od vlasnika Junajted grupe, tako bi postao četvrti privatni vlasnik pomenutog hrvatskog prvoligaša u posljednjih 11 godina.

Istru u posljednje tri godine vodi grupacija Baskonija-Alaves. Baski su do sada na stabilizaciju kluba potrošili oko 11.000.000 evra. Zbog njih su posljednjih godina u Istru dolazili i brojni fudbaleri Alavesa.

Sportske novosti ne navode tačno koliko bi koštala kupovina Istre, ali je jasno da bi sa minimalnim ulaganjima – barem u poređenju s onima u Sautemptonu – klub mogao da napadne i izlazak na evropsku scenu.

Naravno, tu su i druge poslovne mogućnosti. Šolak u Puli svakako ima veliki tržni centar u prostoru napuštenog kamenoloma, inače atraktivne turističke četvrti. Navodno bi pored tog tržnog centra mogli da niknu veliki hoteli, stambeno poslovni kompleks, pa čak i filmski u kome bi se razvijao projekat regionalnog “striming” servisa po uzoru na Netfliks.

Takođe, na mjestu zapuštenog sportskog centra Valkane Šolak planira izgradnju luksuznog hotela s 350 kreveta i taj projekat je navodno na pragu realizacije. Ta zona je inače u vlasništvu pulske cementare, a kako se ističe – ona je opet u vlasništvu Šolakovih firmi.

Treba ipak sačekati i vidketi šta će na sve reći i Baski.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button