FUDBALREGION

Stanković: Svih 16 pobeda? Teško, ne i nemoguće

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković veliki je optimsita pred sutrašnji nastavak prvenstva, pa naglašava da njegov tim ne želi samo pobjedu protiv Čukaričkog na premijeri, nego će juriti tri boda u svih preostalih 16 mečeva.

– Nije nemoguće. Jeste teško, ali ne i nemoguće. Tako ćemo se spremati. Odradili smo dobre pripreme, sa tog aspekta su momci 200 odsto spremni. U glavi i fizički. Svaka utakmica je kao finale. Nemamo šta da izgubimo – rekao je Stanković.

Priznao je da ekipa nije navikla da bude na drugom mjestu u proteklih nekoliko godina.

– Pretvorili smo sve to u dodatni motiv. Prvi put se događa u pet godina ova nešto i treba da se dogodi. Tako se odrasta, postaje odgovorniji i jači. Nemamo pravo na kiks. Svaki navijač Zvezde bi trebalo da se prepozna na terenu. Moramo da budemo pravi, jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće. Ja verujem da igrači mogu da nadoknade – rekao je mladi stručnjak.

Za meč sa Čukaričkim neće biti Veljka Nikolića, koji će morati na operaciju, dok je Petar Stanić neizvjestan. Sa druge strane, spreman je tandem Gelor Kanga – El Fardu Ben, koji se vratio sa Kupa afričkih nacija.

– Veljku se uvek vraćao bol, posle udarca ili šuta, što ga sprečava da trenira. Otići će u Francusku na intervenciju. Takođe, Stanić je dobio distorziju zgloba pre dva dana na treningu i videćemo još. Kanga i Ben su spremni, imali su desetak dana pauze, iako nisu ni prekidali. Igrali su dobro na KAN. Biće u protokolu sigurno. Kada su u pitanju pojačanja, Ohi je iskusan, obeležio je skandinavsko prvenstvo. Sjajno se kreće, prepoznaje igru i spreman je da se žrtvuje za ekipu. Zvezda je dobila veliko pojačanje – naglasio je Stanković.

Dodao je da poštuje Ćukarički, ali da ne očekuje ništa osim pobjede.

– Partizan? Ne znam… Uzdamo se u sebe. Džaba kiks nekoga ako ti nisi pravi. Moramo da se fokusiramo na nas. Sve ako dođe oberučke ćemo prihvatiti – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: join the illuminati
  2. Povratni ping: relx pod
Back to top button