KOŠARKAREGION

BARANI STIŽU BEZ GORDIĆA Bajić: Mornar Zaslužuje svaki raspekt

Od duela sa Igokeom početkom novembra prošle godine je počeo napredak košarkaša Mornara, jer su se Barani pobjedom u “Topolici” (82:76) u sedmom kolu “upisali” ove sezone i krenuli ka sredini tabele.

Nnema sumnje da je Mornar na neki način i dužnik Aleksandrovčanima koji će sutra (17) pokušati da stignu do trijumfa koji bi ih ostavio u trci za plej ofom. Posao će im biti donekle olakšan, jer je organizator igre Mornara i nekadašnji košarkaš Igokee Nemanja Gordić zbog povrede koljena zavšio sezonu.

– Nemanji predstoji operacija. Najbitnije je da se što prije oporavi i ponovo počne da radi ono što najbolje zna. Za nas je ta povreda došla u najgorem momentu, kada se odlučuje da li ćemo uhvatiti neki voz za plej-of. Podsjetiću, prije petnaestak dana ostali smo i bez drugog pleja Treja Luisa koji je zbog post kovid problema morao da napravi pauzu do kraja sezone – poručio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je vezao dva poraza, dok je Igokea izgubila posljednja tri meča i ima skor 9-9.

– Drago mi je da ugostimo naše prijatelje iz Bara. Mornar zaslužuje svaki respekt, u formi je koja je obećavajuća i igra mnogo bolje nego što je to bio slučaj početkom sezone. Naš rival je koncepcijski promijenio sastav, samim tim i igru i sigurno nam neće biti lako – poručio je trener Igokee Dragan Bajić.

Trijumf je imperativ za domaćina.

– Neke stvari u igri ne smiju da se ponove, pogotovo ako imamo ambicija da jurimo šesto mjesto koje vodi u plej-of. Ovo je prva stepenica, pobjedom protiv Mornara bismo bili bliži tom cilju – zaključio je Bajić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button