EVROPSKE LIGEFUDBAL

„Junajted je kao čorba od 100 sastojaka“

Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Gari Nevil gostovao je u jednom podkastu gdje je govorio o problemima koji već duži vremenski period prate njegov klub.

– Ne možeš da uperiš prstom na jednu stvar i kažeš da je to ono što je loše u Mančesteru i što treba da se mijenja. Junajted je kao čorba od 100 sastojaka i gotovo svaki je problematičan. Više ne možete da kažete da je problem samo u menadžeru. Prije su za sve krivili Olea Gunara Solšera, sada za Ragnika kažu da je on zapravo tip sportskog direktora i da ne može da radi kao trener – počeo je izlaganje Nevil, pa potom nastavio:

– Svakoga dana dobijemo neku novu sapunicu. Čujete da igrači žele za trenera Maurisija Poketina, a onda u istom danu da će Kristijano Ronaldo otići. Posljednjih nekoliko sedmica bile su strašne u smislu incidenata van terena.

– Na posljednjoj utakmici protiv Sautemptona njihov trener Ralf Hazenhitl rekao je nešto što je bolno tačno: „Najgore što možete vidjeti u fudbalu je ravnodušnost, kada vidite da se neko ne trudi“. Možete li da zamislite dokle smo došli kad trener protivničke ekipe tako govori? On to nije rekao da potcijeni Junajted, naprotiv, riječ je o vrhunskom stručnjaku i dobrom čoveku, koji je to rekao kao dobronamjernu kritiku. Da sam danas igrač i da tako neko govori o mojoj ekipi, mene bi to motivisalo da zagrizem i dokažem da to nije tačno, ali ne i današnje igrače, koji su totalno ravnodušni – poručio je zabrinuti Nevil.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button