FUDBAL

Bora Milutinović: U Kataru ćemo gledati Mundijal 22. vijeka!

Proslavljeni fudbalski stručnjak Velibor Bora Milutinović jedan je od promotera Svjetskog prvenstva u Kataru koji će se održati od 21. novembra do 18. decembra. Podsjetimo, on je jedini selektor u istoriji koji je učestvovao na Svj etskim prvenstvima sa pet različitih reprezentacija: Meksikom, Kostarikom, SAD, Nigerijom i Kinom.

Popularni Bora Mundijal vjeruje u Orlove i dobar rezultat reprezentacije Srbije na SP.

– Kada se plasirate na Svjetsko prvenstvo, vi ste već odradili više od pola posla. Tu bi trebalo samo da uživate u igri i da taktiku dobro prilagodite rivalima. Ubijeđen sam da će selektor Stojković da izabere pravi tim i spremi ekipu na najbolji način. Činjenica da sam na pet različitih Mundijala vodio pet različitih reprezentacija bio je samo razlog više da me u Fudbalskoj federacija Katara izaberu kao jednog od nekoliko promotera. Dijelim svoje bogato iskustvo, oni cijene moj rad i srećan sam što se sve poklopilo, kaže Bora Milutinović u intervjuu za “Novosti”.

– Selektor Stojković ima talentovan tim i veoma je važno to što većina fudbalera igra u velikim klubovima. Naša selekcija zaslužuje poštovanje i nadam se da ćemo daleko da doguramo. Dobro je to što imamo kontinitet, jer smo na drugom uzastopnom Mundijalu. Naravno, bilo bi dobro da i na samom takmičenju konačno uradimo nešto veliko, iznio je mišljenje Milutinović.

Kada je riječ o samom Mundijalu, ističe da će to biti događaj 22. vijeka, a ne trenutnog vremena.

– Slobodno mogu da kažem da će to biti praznik sporta i fudbala. Domaćin je već uradio skoro sve da svet pamti predstojeći Mundijal po neobičnim i prelijepim stvarima. Ovdje su već ponosni na činjenicu da će ovo, u stvari, biti događaj koji više pripada 22, a ne našem vijeku. Ljudima je vjerovatno čudno kada čuju da neki stadion ima ogromne klima uređaje koji velike vrućine čine podnošljivima. Najveća razdaljina između dva stadiona je 40 kilometara i za fudbalske fanatike, kao što sam ja, to znači da ćemo tokom Mundijala moći da pogledamo čak dvije utakmice dnevno uživo. Jedva čekam”, podvlači Bora Milutinović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button