BIHFUDBAL

Milaković za SNM: Nema tajni, cilj se zove Premijer liga!

Najiskusniji, jedan od najboljih, a od ove zime i kapiten Sloge Aleksandar Milaković glasno i jasno tvrdi šta je cilj Dobojlija u nastavku sezone. Taj cilj zove se titula prvaka Srpske i plasman u Premijer ligu!

Vezni fudbaler koji sa 29 godina ima najviše “kilometara u nogama” u timu, ističe da će ekipa sa “Luka” biti još spremnija i bolja u nastavku šampionata, pa ne sumnja da će rezultat doći.

– Već puno puta ove sezone su se spominjale naše ambicije, a ništa se nije promijenilo ni od početka zimskih priprema, šta više, želja je još veća. U prvom dijelu smo pružali vrlo dobre partije, imali niz od 10 utakmica bez primljenog gola, ali i dva neočekivana poraza kod kuće što je i razlog našeg zaostatka od dva boda za Krupom – kaže Milaković.

U pauzi između dvije polusezone ekipa je dodatno pojačana. Stigli su igrači koji su već nastupali u eliti poput Stefana Janjića, Adonisa Bilala i Bojana Markovića, te David Hrubik koji ima internacionalnog iskustva.

Strijelac sedam golova tokom jeseni ističe još jedan angažman kao posebno važan.

– Dolaskom kondicionog trenera Mihajla Samardžije, sa kojim smo radili tokom zime, dobili smo zavidno poboljšanje fizičke spremnosti. Ciljano smo dovodili pojačanja, a svi momci su se odlično uklopili i sigurno će nam biti od velike koristi – naglasio je Milaković.

O saradnji sa trenerom Čurguzom ima samo riječi hvale.

– Ljetos, kada sam vidio da je Slogu preuzeo šef Zoran, znao sam da klub ima najviše ciljeve i ambicije. On je trener koji od igrača traži i izvlači maksimum. Traži strogi red, rad i disciplinu kako na terenu tako i van njega što maksimalno podržavam. To je jedini ispravan put. Šef preferira mlađe igrače i to pogotovo važi za njih. Sa 29 godina ja sam najstariji u ekipi, to dovoljno govori o njegovoj filozofiji, a meni prija što ima toliko povjerenje u mene, pošto mi je dao i kapitensku traku. Shvatam je kao nagradu, ali i veliki obavezu – rekao je Milaković.

Danas od 14 časova na “Lukama” gostuje banjalučki Borac.

– Za njih posljednja provjera pred nastavak Premijer lige, za nas još jedna utakmica da vidimo gdje smo i koliko možemo. A da možemo pružati dobre partije i protiv ekipa iz višeg ranga pokazali smo prije sedam dana protiv Rudara iz Prijedora. Vjerujem u ekipu, daćemo svoj maksimum kako proriv Borca tako i u svim narednim utakmicama. O ulasku u Premijer ligu, za Slogu, to više nisu samo priče. Sa ovakvim radom i pristupom sigurno da “izazivamo” sreću da već od ljeta klub ostvari istorijski uspjeh plasmanom u elitu – samouvjeren je Milaković koji je prije dva mjeseca primio nagradu za najboljeg igrača Područnog fudbalskog saveza Doboj.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button