KOŠARKANBA

Istorijsko veče Dončića, Embid bolji od Adetokumba

Luka Dončić obilježio je posljednje veče u NBA karavanu prije Ol Star vikenda. Sjajni Slovenac je sa 49 poena nosio Dalas do pobjede na gostovanju Nju Orleansu 125:118.

Meč je praktično bio riješen već poslije prve dionice koju su Mevsi dobili rezultatom 45:27. Luka je dao 19 poena u prvih 12 minuta, a Dalas je trojke gađao 9 od 12. Nisu poslije toga domaći Pelikansi ni u jednom trenutku ozbiljnije ugrozili goste iz Teksasa.

Dončić je još jednom ispisao istoriju Dalasa, ali i došao do podviga koji se u NBA ligi čekao od 1966. godine.

Slovenački košarkaš je sa 49 poena, 15 skokova i osam asistencija tako postao prvi igrač nakon legendarnog Vilta Čemberlena koji je unutar mjesec dana upisao više od jedne partije s najmanje 45 poena, 15 skokova i pet asistencija. Prije Čemberlrna ovaj podvig napravili su još Volt Belami i Elgin Bejlor u najjačoj ligi svijeta.

Dončića je sjajno pratio Branson sa 23 poena. Boban Marjanović ponovo nije proveo ni sekund na parketu. Odličan u ekipi iz Luizijane bio je Si-Džej Mekalum sa 38 poena, dva skoka i pet asistencija.

Obračun divova u Milvokiju pripao je Žoel Embidu. Sjajni centar iz Kameruna bio je centralna figura duela u kojem je Filadelfija na gostovanju bila bolja od aktuelnih šampiona Baksa 123:120.

Odluka je pala u samom finišu. Na četiri minuta prije kraja Milvoki je vodio 116:112, ali je onda uslijedila serija Filadelfije od 8:0, kojom su praktično prelomili meč u svoju korist. Embid je meč okončao sa 42 poena, 14 skokova i pet asistencija. Zapaženi su bili i Heris i Maksi sa 19 i Nijang sa 18 poena.

MVP finalne serije Janis Adetokumbo ostao je i pored sjajne partije u senci Embida. Njegova 32 poena, 11 skokova i devet asistencija nisu pomogla da Milvoki dođe do trijumfa. Holidej je meč završio sa 24, a Midlton sa 19 poena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: unicvv alternative
  2. Povratni ping: Burma Mushrooms Price
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button