FUDBALREGION

Hajduk iz Splita ima najvjerniju publiku u bivšoj SFRJ

Split ove sezone odiše fudbalom. Najveći biser ovog grada, fudbaleri Hajduka, na putu su da premaše jedan nevjerovatan rekord. Od početka 2022. godine u klub se učlanilo čak 50.000 navijača, čime su došli na korak od rekorda iz 1985. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ova sezona je stvarno nevjerovatna za ekipu Hajduka, od ekipe koja ne može da napravi iskorak i zaprijeti Dinamu, do tima koji ima veoma dobre šanse da se okiti i naslovom šampiona u ovogodišnjem karavanu HNL-a. Prepoznaju to navijači širom Splita, vide šta se dešava i daju svoju punu podršku, pa su tako premašena i ona najoptimističnija očekivanja.

Od početka 2022. godine, prošlo je tek nešto više od 50 dana, a Hajduk je već “primio” 50.000 navijača , čime su došli na korak od rekorda za koji im nedostaje još 3.000.

Hajdukov rekord datira još iz 1985. godine, kada je ovaj klub iz Splita brojao 53.000 članova, a po svemu sudeći ovaj rekord će ostati samo u istoriji, s obzirom na to kojom brzinom klub raste iz dana u dan. Mnogi bi rekli da je za sve ovo zaslužan Marko Livaja, koji je donio mentalitet pobjednika u klub. Koliko je Livaja voljen u gradu, pokazuju i snimci od prije nekoliko dana, kada je izazvao opšti haos na ulicama poslije het-trika koji je postigao Hrvatskom Dragovoljcu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button