EVROPSKE LIGEFUDBAL

NIKO NE ŽELI SKUDETO – Prvih šest na tabeli Serije A bez pobjede

Remijem Napolija na Sardiniji protiv Kaljarija, u ponedjeljak je kompletirano čudno 26. kolo Serije A.

Nijedan od šest najboljih timova na tabeli nije uspio da pobijedi! A od prvih deset slavio je samo jedan tim.

Prije Napolija, Juventus je igrao 1:1 sa Torinom, Milan 2:2 u Salernu i Lacio 1:1 u Udinama, dok je Inter izgubio od Sasuola (2:0), a Atalanta od Fjorentine (1:0).

Nakon ovakvog raspleta, a uprkos remiju na terenu posljednjeg na tabeli, Milan je dobitnik runde, jer je ostao na prvom mjestu, s tim da uz dva boda prednosti nad Interom, ima meč više od gradskog rivala.

Inter je protiv Sasuola odigrao možda i najslabiji meč u sezoni, a mini-serija od dva poraza i remija u posljednja tri meča nije dobar nagovještaj za nastavak.

Napoli je jedva “iščupao” bod protiv Kaljarija, mogao je da ostane i bez njega.

Šampionska borba godinama nije bila tako uzbudljiva: tri tima su u dva boda, postoje i izazovi u drugim takmičenjima, i evropskim i u Kupu Italije, u kome će milanski timovi odigrati dva vatrena derbija.

Predstoje i direktni dueli, 6. marta je zakazan meč zmeđu Napolija i Milana, kao jedan od ključnih momenata, mada je jasno da postaje komplikovano donositi bodove i protiv slabijih rivala, posebno na gostovanjima.

Čak i Juventus može da bude zadovoljan poslije ovog “ludog” kola, jer je “učvrstio” četvrto mjesto zahvaljujući porazu Atalante koja ostaje na minus tri od Alegrijevog tima.

Navijači sigurno uživaju, posebno neutralni, jer predstoji dramatična borba za Skudeto gdje nema izrazitog favorita.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button