BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

ZVANIČNO Prva etapa trke “Beograd – Banjaluka” startuje iz Obrenovca

Startno mjesto prve etape biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” biće u Obrenovcu, a predsjednik opštine Miroslav Čučković naglasio je da uopšte nije postojala dilema da će biti drugačije poslije odličnog iskustva od prošle godine.

On je danas sa prvim čovjekom trke Vladimirom Kuvaljom i zvanično potpisao ugovor, pa će karavan od 175 biciklista iz tridesetak zemalja svijeta upravo iz centra ove beogradske opštine 14. aprila krenuti put Bijeljine gdje je cilj prve etape.

– Izuzetno sam srećan što smo ponovo na mapi trke koja spaja dva bratska naroda. Znamo koliki je značaj ove trke kako u sportskom, tako i u turističkom i svakom drugom smislu. Mogu da se pohvalim i je u našoj opštini osnovan biciklistički klub Palež. Radujem se spektaklu u aprilu, prelepo je bilo prošle godine videti pun trg, pa se nadam da će i ove godine biti tako – rekao je Čučković.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Čučkoviću i članu Vijeća za sport Milošu Stankoviću koji su prepoznali i podržali ovu ideju.

– Dugo vremena je trebalo da prođe da trka u Srbiji dobije podršku kakvu ima u Republici Srpskoj, ali smo uspjeli zahvaljujući ministarstvu omladine i sporta, predsjedniku Aleksandru Vučiću, ali i gradovima i opštinama koje sada apsolutno podržavaju ovaj jedinstven događaj. Jedinstven je prema tome što se jednog dana održava u dvije zemlje, a upravo etapa iz Obrenovca do Bijeljine, da tako kažem, briše međudržavnu granicu – rekao je Kuvalja.

Dodao je da će druga etapa biti vožena od Bijeljine do Vlasenice, a potvrđena je i ona od Dervente do Banjaluke, te naglasio da postoji mogućnost da bude održana još jedna etapa, uz prolog u Beogradu 13. aprila naveče.

Potpredsjednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić zadovoljan je što je savez dobio još jednog člana biciklističke porodice u Obrenovcu.

– Deo zasluga za to ide i na račun trke “Beograd – Banjaluka” koja je doživela pravu ekspanziju u posljednjih nekoliko godina. Drago mi je što se sve više gradova uključuje u ovu priču. Ekipe iz sveta odavno su prepoznale ovu trku, a to govori i 39 poslatih aplikacija od ekipa iz celog sveta. Na žalost, možemo da prihvatimo samo 25 odnosno 175 takmičara – reko je Gojić.

Jedna od učesnica je i reprezentacija Srbije, a najzvučnije ime od svjetskih ekipa je Bahrein Merida.

Stanković se složio da je domaćinstvo trke u Obrenovcu doprinijelo osnivanju BK Palež.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button