EUROKUPOVIFUDBAL

Elanga: Ovo je ispunjenje sna, dao sam gol iz prvog kontakta

Strijelac izjednačujućeg gola za Mančester Junajted u Madridu, 19-godišnji Šveđanin Antoni Elanga, postao je peti najmlađi strijelac Crvenih đavola u Ligi šampiona nakon Vejna Runija, Mejsona Grinvuda, Dejvida Bekama i Fila Džonsa.

Mančester Junajted je na gostovanju Atletiku odigrao neriješeno 1:1. Elanga je u igru ušao samo pet minuta prije nego što će na asistenciju Bruna u 80. minutu postaviti konačan rezultat.

– Mislim da sam postigao gol iz prvog dodira sa loptom. Sanjao sam o ovakvim trenucima, da postignem gol u Ligi šampiona protiv vrhunskog evropskog tima kakav je Atletiko Madrid. Ovo je ostvarenje sna! – oduševljen je Antoni Elanga.

Mladi fudbaler bio je tragičar nedavno u FA kupu protiv drugoligaša Midlsbroa kada je promašio odlučujući jedanesterac u penal seriji. Sad je heroj.

– Rekao sam vam koliko sam smiren i kul kad god mi se pruži prilika. Uvijek želim da se odužim menadžeru i da dam ne 100, nego 150 odsto svaki put kada izađem na teren. Samo radim ono što mogu, želim da budem najbolji igrač na terenu.

Svjestan je da će biti teško i u revanšu.

– Nismo igrali najbolje u prvom poluvremenu, ali smo napredovali poslije izmjena u drugom. Rangnik mi je rekao da nateram defanzivce da se uplaše. Kada dobijem priliku da je iskoristim. Radujem se zbog navijača koji su došli čak u Madrid da nas podrže. Ali svjesni smo da je ova utakmica tek prvo poluvrijeme. Moramo da budemo spremni za revanš na Old Trafordu – rekao je Antoni Elanga.

Revanš je 15. marta u Mančesteru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button