EVROPSKE LIGEFUDBAL

GLUVI TELEFONI U BAJERNU Levandovski nije upoznat sa Salihamidžićevim planom

Već neko vrijeme kruže priče da bi Robert Levanovski mogao da napusti Bajern možda već i naredno ljeto kako bi klub nešto zaradio, ošto mu u ljeto 2023. ističe ugovor.

Poljski as makar na individualnom planu, ne dozvoljava da Bajernova kriza previše utiče na njegov učinak, jer je ubjedljivo najefikasniji fudbaler Bundeslige sa 28 pogodaka, drugi najefikasniji igrač Lige šampiona iza Sebastijana Alea… Međutim, u poslovnim prostorijama “Alijanc arene” situacija nije najsjajnija.

Kako piše transfer ekspert Fabricio Romano, Poljak ne želi da napusti klub po isteku ugovora, kao slobodan igrač, već od uprave traži produžetak saradnje ili će u razmotriti odlazak na ljeto.

Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić kaže da je Bajern odlučan u namjeri da zadrži Levandovskog, da bi Poljak ostao zatečen nakon što je od njemačkih novinara čuo njegovu izjavu, priznavši kako “po prvi put čuje to”.

– Otvoren sam za sve, ali je za mene jedino bitno šta će se desiti na narednom meču. Sve što ima veze sa ugovorom je sporedna tema i ostaje u drugom planu – rekao je Levandovski.

Romano podseća da su čelnici Pari Sen Žermena još prošlog ljeta, dok su pregovarali sa Real Madridom oko transfera Kilijana Mbapea, slali signale ka “Alijanc areni”, ali da im je uprava Bajerna jasno stavila do znanja da je Levandovski – nedodirljiv. Kako bilo, renoviranje ugovora postalo je ozbiljan problem za klub koji je poznat po tome da dovodi igrače bez obeštećenja. Svaki put kada dođe vrijeme da se sedne za pregovarački sto, Salihamidžića i Olivera Kana oblije hladan znoj koji podstiču loša iskustva sa Tonijem Krosom, Davidom Alabom i ono najsvežije – sa Niklasom Zileom. I nije u pitanju samo Levandovski, pregovori su u zastoju i sa Seržom Gnabrijem.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: his comment is here
Back to top button