BIHFUDBAL

FK BORAC: U Tuzli nas čeka težak teren i nezgodan rival

Fudbaleri Borca sutra nastavljaju takmičenje u Kupu BiH. Izabranici Nemanje Miljanovića u prvom susretu četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u BiH gostuju u Tuzli na stadionu Tušanj kod ekipe Tuzla Sitija. Kako je jedan od glavnih ciljeva crveno-plavih osvajanje trofeja, jasno je kakva su očekivanja svih u klubu pred sutrašnji meč.

– Očekuje nas teška utakmica protiv teškog protivnika. Tuzla je jako kvalitetna ekipa. Teren neće biti u dobrom stanju. Protiv Širokog smo igrali pametno i na rezultat, tako moramo i sada, pogotovo jer se igraju dvije utakmice. Poznajemo dosta dobro njihov tim, jer oni nisu mijenjali roster u odnosu na prvi dio sezone. Bitno je da svedemo greške na minimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Kada je kadrovsko stanje u pitanju, svi igrači su spremni osim Čavića i Reljića, koji je van stroja već neko vrijeme. Sa Tuzlom postoji određeni rivalitet. Posljednja dva susreta su završena bez pobjednika, gdje ekipe na terenu nisu dozvolile rivalu trijumf. Bitno je da pokažemo zrelost na terenu, jer će ovo biti potpuno drugačija utakmica u odnosu na meč sa Širokim. Tuzla je nešto kvalitetniji tim, a i teren će otežavati situaciju. Oni imaju možda i najbolji igrački roster u čitavom prvenstvu, a na nama je da izađemo agresivno i da vrebamo šanse iz njihovih slabosti, rekao je Miljanović.

Dvostruki strelac protiv Širokog Panajotis Moraitis pohvalio je formu svoje ekipe i istakao da Borac čeka težak zadatak u Tuzli.

– Biće ovo teška utakmica protiv dobrog tima. Teren neće biti u dobrom stanju, tako da neće biti dobrog fudbala. Moramo igrati pametno kako bi osigurali dobar rezultat pred revanš na našem stadionu. U dobrom smo ritmu jer smo nastavak prvenstva počeli pobjedom. Moramo biti fokusirani da ostvarimo dobar rezulta, istakao je Moraitis.

Utakmica Tuzla Siti – Borac igra se sutra u Tuzli na stadionu Tušanj. Početak je u 15.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button