EVROPSKE LIGEFUDBAL

VLAHOVIĆ U DANTEOVOM PAKLU FIRENCE: Juventusovska pobjeda Juventusa, Vlahoviću vruć doček (FOTO)

Fudbaleri Juventusa savladali su Fiorentinu 1:0 u Firenci u prvom meču polufinala Kupa Italije. Jedini pogodak na meču ustvari je autogol rezerviste Fiorentine Venutija u samom finišu susreta, tačnije prvom minutu sudijske nadoknade utakmice.

Ovaj duel iščekivao se s nestrpljenjem jer je prvi duel ovih rivala u Firenci nakon odlaska Dušana Vlahovića u Juventus.

Odmah pri izalasku na zagrijavanje Vlahovića su dočekale uvrede sa tribina da je “ciganin” i “klovn”.

Na dijelu tribine sa najvatrenijim pristalicama je spreman transparent iz Danteovog djela “Pakao”. Inače, jedan od najvećih pjesnika je rođen u Firenci.

“Raduj se Firenco jer tako si velika. Što nad morem i kopnom krilima biješ i po paklu se ime tvoje širi”, citat je iz osmog poglavlja “Pakla” posvećenog prevarantima.

Na tribinama je bila i poruka:

“Sada ne želim više govora, opaki izdajniče. Na tvoju sramotu, ja ću na Zemlju donijeti istinite vijesti tebi koje će te osramotiti”.

Juventusovi navijači su odgovorili Vlahovićevom slikom sa isplaženim jezikom i sloganom ”Mi ga imamo!”, a Vlahović je na zagrijavanju kažu imao onaj ironični osmjeh u stilu Zlatana Ibrahimovića.

Inače, meč je gledao i legendarni napadač Firorentine Gabrijel Omar Batistuta. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button