EVROPSKE LIGEFUDBAL

Barsa sprema odlučujući napad na Halanda

Erling Haland će predstojećeg ljeta napustiti Borusiju Dortmund, dok nekoliko klubova nestrpljivo čeka njegovu konačnu odluku. Snažni Norvežanin dane i dalje provodi u Minhenu gdje se i dalje oporavlja od povrede, što su Ćavi Ernandez i emisari Barselone iskoristili da se sastanu sa bliskim okruženjem igrača.

Dolazak trenera Barselone i nekadašnjeg kapitena na razgovore viđen je u Španiji kao najozbiljniji pokazatelj želje da vidi Erlinga Halanda na stadionu Kamp Nou.

Predsjednik Barselone Đoan Laporta spreman je da, pokeraškim riječnikom, uloži sve kako bi završio potpis jednog od najboljih mladih golgetera današnjice. Na sastanku sa Minom Rajolom iznijet je prijedlog petogodišnjeg ugovora vrednog astronomskih 190.000.000 evra bruto! U prvoj godini plata bi iznosila 20.000.000 evra, zatim 30.000.000, pa 40.000.000 evra u trećoj sezoni, dok bi posljednje dve išle na 50.000.000, odnosno 55.000.000 evropskih novčanica.

Haland još nije dao odgovor na ponudu Barselone, ali je dobro upoznat sa onim što dobija ako pristane na transfer u Kataloniju. Kako pomenuti izvor navodi, Barselona će Norvežanina pokušati da obaveže da odgovor pošalje u narednih nekoliko sedmica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button