FUDBAL

Još jedna žrtva navijačkih sukoba u Brazilu

Muškarac je ubijen u nedjelju tokom sukoba navijača u brazilskom gradu Belo Horizonte, nekoliko sati prije derbi utakmice između Kruzeira i Atletiko Mineira.

Žrtva je 25-godišnjak, upucan u stomak, koji je prevezen u bolnicu, ali je podlegao povredama. Prolaznik koji je u trenutku tuče bio na licu mjesta upucan je u rame i njegovo stanje se ocjenjuje „stabilnim“, saopštila je policija.

U tučni je bilo pedesetak huligana u četvrti Bela Vista, koja se nalazi istočno od Belo Horizontea, grada od 2,5 miliona stanovnika. Na slikama koje kruže društvenim mrežama vide se grupe navijača koje trče sa jedne strane na drugu, pod gustim dimom. Polomljeno je nekoliko automobila, a prozori na zgradama su razbijeni.

Prije tri nedjelje navijač je ubijen u Sao Paulu tokom tuče u blizini klupskog stadiona Palmeirasa, gdje su se navijači okupili kako bi gledali finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Kruzeiro, trenutno drugoligaš, i Atletiko Mineiro, aktualni prvak Brazila, odigrali su meč u regionalnom prvenstvu države Minas Gerais. Slavio je Atletiko 2:1, golom u samom finišu meča.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button