EUROKUPOVIFUDBAL

Van Bronkhorst: Nismo nadmeni, ali vjerujemo u prolazak

Glazgov Rendžers i Crvena zvezda sutra od 21.00 čas na Ajbroks Parku sutra će odmjeriti snage u prvom susretu osmine finala Lige Evrope. Tim povodom pred novinare je stao trener “Policajaca” Đovani van Bronkhorst.

Dobar dio svoje konferencije za novinare Holanđanin je posvetio Srbima. Konkretno, nekadašnjem fudbaleru Rendžersa, danas direkotru Zvezdine omladinske škole Draganu Mladenoviću, a onda i kolegi Dejanu Stankoviću.

Stankovića je hvalio i kao nekadašnjeg igrača i kao trenera, dok mu je kod Mladenovića zasmetala izjava da su Škoti postali nadmeni poslije eliminacije Borusije Dortmund u šesnaestini finala Lige Evrope.

– Zašto smo nadmeni? Ne vidim da je bilo koji od mojih igrača arogantan, već smo svi skromni. Uživamo zbog igranja u Evropi, poštujemo svakog protivnika i ne vidim bilo kakve znake nadmenosti u svom timu, kod sebe ili u klubu. Srećni smo jer se nalazimo u osmini finala i učinićemo sve da prođemo, ali arogancija nije riječ koja mi pada na pamet kada pogledam svoje igrače dok se pripremaju za ovaj dvomeč, istakao je Van Bronhorst.

Trener Rendžersa se ne slaže ni sa ocjenom Dejana Stankovića da je škotski tim favorit.

– To je njegovo mišljenje, ali za mene to nije važno. Pripremamo se za utakmicu kao i protiv drugih rivala, bitno nam je da da terenu radimo ono što smo zamislili. To je najvažnije i tome težimo.

Van Bronkhorst nije mogao da se sjeti neke takmičarske utakmice protiv Dejana Stankovića iz igračkih dana, ali se sjeća njegovih kvaliteta.

– Mislim da nisam mnogo igrao protiv njega, ali jesam revijalnu utakmicu legendi koju je organizovala UEFA uoči finala Lige šampiona. Bio je fantastičan igrač, imao je odličan pas i dopadao mi se njegov karakter, imao je veliki uticaj na tim. Imam veliko poštovanje za njega kao igrača, a i sada kao trenera. Napravio je snažan tim i jedva čekamo da odmjerimo snage sa njima. Zaista se radujem ovom dvomeču.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button