EUROKUPOVIFUDBAL

Stanković: Zaslužili smo gol ili dva

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković podijelio je utiske o meču sa Rendžersom na konferenciji za medije.

Šampion Srbije izgubio je od “policajaca” rezultatom 3:0, u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

– Utakmica je bila dosta dinamična, jaka. Možda smo zaslužili da izgubimo, ali ne ovakvim rezultatom. Momci su bili fenomenalni, igrali su bez straha pred prepunim stadionom, protiv jedne dobre ekipe. Zaslužili smo bar jedan gol, ako ne i više. Centimetri su odlučivali kod ofsajda, prečka Kange, penal od Saleta (Kataija prim. aut). To je fudbal, to je igra. Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Sreća nije bila na našoj strani, iako to ne umanjuje pobedu Rendžersa. Život ide dalje. Ovo veče će nam se vratiti u nastavku sezone – rekao je Stanković.

Zvezda je sve golove primila iz prekida.

– Mislim da su sve to bile akcije koje smo napravili, nisu bili prekidi, koje moramo bolje da pravimo. Iz igre smo došli do ta tri gola koja su poništena, do penala. Ne mogu da budem razočaran, ali može da mi bude krivo, jer su detalji mogli da se okrenu na našu stranu. Bili smo dobri, jaki u duelu, žao mi je zbog momaka što nismo postigli bar jedan gol.

Stanković je pozvao navijače da ispune stadion narednog četvrtka.

– Želim pun stadion kod nas. Ovom prilikom iz srca želim da dođu, da napunimo Marakanu. Fudbal je čudna igra, nikad se ne zna. Igramo kod kuće, rani gol, mala konfuzija kod njih. Može svašta da se desi. Opet je teško, ali verujem u svoj tim, klub i navijače.

Katai, koji je može se reći tragičar susreta, bio je zamenjen u završnici meča.

– Zamena je bila spremna. Sale je odradio što se od njega tražilo. Dao je dva gola, žao mi je zbog penala. Znam koliko daje od sebe, koliko poštuje ovaj tim. Bilo je samo između nas dvojice, zašto nije šutnuo slobodni udarac, jer sam ga ostavio zbog toga. Dao je poslednji atom snage u poslednjih par napada. Bio je prekid i samo sam mu rekao uzmi to i šutni ti. Ako bude sledeći, šutnuće Ben.

Imao je kratki sastanak sa igračima posle meča.

– Rekao sam da sam preponosan na njih. To su detalji, dobar skok, tajming. Detalji su nas delili od dva gola. Fudbal je samo igra, večeras je bilo tako. U životu postoje i druge stvari. Ubeđen sam da će nam se ovo vratiti. Treba izvući pouke, znamo da smo dali maksimum. Izaći ćemo jači iz ovoga. Zaslužili smo jedan ili dva gola da otvorimo nadu, da budemo blizu jedne istorije. Večeras smo bili hrabri.

Da li može da se očekuje ofanzivnija formacija u revanšu?

– I danas smo imali. Nije problem u formaciji. Bio je i danas kalkulisani rizik. Videli ste i u drugom poluvremenu sa dva špica smo izašli. Imali smo par šansi iz toga. Nije meni problem. Izaći ćemo hrabro, ali ne ludo. Jedan rani gol, može da promeni sve. Igraćemo hrabro, to mogu da obećam – zaključio je Stanković.

Revanš je na programu sledećeg četvrtka u Beogradu, od 18.45.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button