FUDBALREGION

Epilog penala u Subotici: Lukić postupio ispravno, Jovanoviću umanjena ocjena

Sudija meča o kome se još priča između Spartaka i Partizana Lazar Lukić opravdano je dosudio jedanaesterac u finišu meča, zvaničan je stav nadležne komisije Fudbalskog saveza Srbije, a isti stav imao je i Zdravko Savić, nekadašnji arbitar iz Bačke Topole, posmatrač suđenja na meču u Subotici.

Istovremeno, najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, nije valjano postupio signalizirajuću glavnom sudiji da sporan detalj pogleda na ekranu. Zbog toga je Jovanoviću, angažovanom u VAR sobi, umanjena ocjena.

Odluke je potvrdila Sudijska komisija FSS na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem, zaduženom i za delegiranja arbitara u prva dva ranga takmičenja.

Jedanaesterac u Subotici odlučio je pobjednika, Partizan je slavio golom Bibarsa Natha u 84. minutu. Sudija Lukić, tek poslije signalizacije iz VAR sobe i pregledom sporne situacije, okvalifikovao je prekršaj Alekse Đurasovića nad Nemanjom Jovićem najstrožom kaznom. Penal, o kojem se i danas diskutuje, izazvao je lavinu reakciju, dva saopštenja Crvene zvezde, oglašavanje Miloša Vazure, direktora Partizana, dan kasnije i Dragana Stojkovića, selektora Srbije, kao odgovor na optužbe sa stadiona „Rajko Mitić“…

U ponedjeljak, dan poslije subotičkog meča, tokom neformalnog sastanka na beogradskim Terazijama 35, najuže rukovodstvo FSS podržalo je rad arbitara i Sudijske komisije. Razgovoru je prisustvovao i Dejan Filipović, od sredine juna prošle godine prvi čovjek organa zaduženog za rad arbitara i posmatrača u sistemu FSS.

Medijski rat i nekorektne optužbe, direktno uperene protiv superligaškog takmičenja  i srpskog fudbala, biće teme na predstojećoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i Skupštine klubova Zajednice Super i Prve lige.

Predstavnici Crvene zvezde i Partizana upotrijebili su teške diskvalifikacije, iz crveno-bijelog tabora ciljani su i Fudbalski savez Srbije i selektor Dragan Stojković Piksi.

Do kraja šampionata Srbije ostalo je još devet kola. Drugi krug završiće se 10. aprila, potom sledi sedam kola plej-of i plej-aut faze. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 영화 사이트
Back to top button