BIHFUDBALNEKATEGORISANO

Dodik uručio Piksiju nagradu “Miljan Miljanić”, Vojnović laureat, Gigović najbolji sudija Srpske

Najbolji fudbaler Republike Srpske za 2021. godinu je Borčev univerzalac Aleksandar Vojnović koji je nagradu preuzeo na manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” u Banjaluci.

Jedan od ključnih igrača borca na putu do titule minule sezone pobijedio je u konkurenciji Nikole Mojovića iz Sutjeske i kapitena Rudar Prijedora Nemanja Pekije. Nagradu “Velimir Sombolac” uručio mu je legendarni as Dragan Sojković Piksi, koji je na sjajni događaj u Banskom dvoru stigao u društvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Selektor Srbije dobio je i Zlatnu povelju “Miljan Miljanić”, te stao rame uz rame velikanima poput Velibora Milutinovića, Dragana Džajića. Bore Milutinovića i drugih, koji su je ranije dobili. Plaketu mu je uručio Dodik.

Nagradu “Ratko Kragulj” za najboljeg sudiju na 11. Danu fudbala pripala je Milošu Gigoviću iz Gradiške, dok je najbolji fudbalski radnik Radislava Vasiljevića iz Foče. Strategu Krupe Vladimiru Iliću pripala je nagrada “Ilija Miljuš” za najboljeg trenera Srpske, a zlatnu povelju FS RS za afirmaciju i popularizaciju fudbala dobio je Vladimir Lučić. Za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske proglašen je golman Borca Nikola Ćetković. Nenadu Bjekoviću pripala je nagrada ambasadora fudbala “Mihajlo Andrejević Andrejka”.

Najvrijednije priznanje FS RS “dr Milan Jelić” pripalo je Branku Lazareviću prvom predsjedniku Saveza koji je 5. septembra 1992. godine izabran na tu funkciju. Nagradu je dobio od Petra Jelića, sina pokojnog Milana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: mushroom shop Colorado
  2. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button