FUDBAL

Ovacije prepunog Enfilda: Džerard ponovo kapiten Liverpula VIDEO

Na prepunom Enfildu odigran je humanitarni meč između veterana Liverpula i Barselone, a domaći tim je sa kapitenskom trakom predvodio Stiven Džerard.

Na kultnom stadionu Liverpula tražila se karta više kao da je u pitanju neki derbi meč Premijer lige ili Lige šampiona, a ne susret veterana.

Naravno, u centru pažnje bio je aktuelni menadžer Aston Vile i dugogodišnji kapiten Redsa Stiven Džerard čiji je povratak u klub danima najavljivan u lokalnim medijima.

Oduševljena publika pozdravila je i tandem menadžera – Kenija Dalgliša i Jana Raša – nekadašnji pakleni tandem napadača Liverpula, ovog puta u ulozi trenera. Bili su tu i Stiv Mekmanaman, Sami Hipija, Dirk Kujt i drugi.

Tim Liverpulovih legendi činili su: Vesterveld, Karager, Hipija, Ager, Džonson, Fabio Aurelio, Kvarme, Diao, Džerard (kapiten), Luis Garsija, Kujt. U drugom poluvremenu su igrali: Dudek, Enrike, Mekatir, Baroš, Bab, Mekmanaman, Šmicer, Berger, Maksi Rodrigez, Dauning.

Izuzetno atraktivan tim dovela i Barselona prevođena Rivaldom, Edgarom Davidsom i Saviolom. Tim su činili: Angoj, Beleti, Dehu, Davids, Roberto Trašoras, Saviola, Žili, Rivaldo (kapiten), Rođer Garsija, Edmilson, Frančesko Koko. U nastavku su zaigrali: Mikel Soler, Dani Tortolero, Huan Karlos Rodrigez, Đovani, Mateu, Guzman, Mendijeta, Oriol Riera, Luis Garsija. Trener im je bio nekadašnji španski reprezentativac Albert Ferer.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba reći da su slavili Katalonci poslije preokreta sa 2:1. Stiven Džerard je iz penala doveo Liverpul u vođstvo, izjednačio je Rođer Garsija na dodavanje Saviole, a pobjedu gostima donio je Rivaldo sa 11 metara.

Po završetku meča svi akteri ispraćeni su ovacijama sa Enfilda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button