EVROPSKE LIGEFUDBAL

Abramovič preživeo pokušaj trovanja?!

Donedavni vlasnik Čelsija Roman Abramovič preživio je pokušaj trovanja na pregovorima o prekidu rata u Ukrajini, javlja Vol Strit Džurnal. To se desilo prije nekoliko nedelja kada je u ulozi mirotvorca pokušao da posreduje u pregovorima ukrajinskih i ruskih političara koji su za cilj imali prekid vatre i primirje.

Poslije sastanka, Abramovič i još dvojica članova ukrajinskog pregovaračkog tima su imali simptome trovanja poput crvenih očiju koji su konstantno suzile, a počela je i da im se ljušti koža na tijelu.

Simptomi su se javili odmah poslije sastanka održanog 3. marta i Kijevu. Abramovič je kao posrednik prisustvovao seriji mirovnih sastranaka održanih u Moskvi, Lvovu i na kraju u Kijevu poslije čega su se pojavili simptomi trovanja. Ljekari su kasnije utvrdili da je riječ o pokušaju trovanja hemijskim oružjem.

Prema izvorima zapadnih medija, iza pokušaja trovanja stoje ljudi koji pripadaju „tvrdoj struji“ ruskih političara i koji su željeli da sabotiraju pregovore. Sastanku je prisustvovao i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenskij, ali on nije imao simptome trovanja. Isti izvori otkrivaju da se stanje Abramoviča i dvojice otrovanih diplomata popravilo i da oni nisu u životnoj opasnosti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button