FUDBAL

Piksijevi „orlovi“ na danskom ispitu

Proba, posljednji put pred seriju takmičarskih izazova. Utakmica bez rezultatskih okova, ali i slatkom idejom o nastavku niza devetim susretom bez poraza. I to na terenu jedne od najboljih evropskih reprezentacija, takođe, već sa ovjerenom mondijalskom pozivnicom. Srbija u Danskoj, na Sport klubu 1, od 18 časova.

Od japanskog „minusa” u Kobeu, 11. juna prošle godine, jedinog u Piksijevoj eri, Srbija je nizala pobjede protiv Katara (dva puta po 4:0), Luksemburga (4:1 i 1:0), Azerbejdžana (3:1), Portugala (2:1) i Mađarske (1:0). Uz remi sa Republikom Irskom (1:1), serija rezultata za hvalu obavezuje „orlove” da i večeras na čuvenom Parkenu, tradicionalnom domu danskih reprezentativaca, potvrde sve “teži” status u evropskim okvirima i nadograde planove pred junski start Lige nacija.

Eho iz Budimpešte, najavljuje da će selektor Dragan Stojković, i ovog puta, izdiktirati startnih 11 sljedeći provjereni model. Praktično, na teren će u ovom trenutku najboljem timu najbliži reprezentativci.

Na gol će ponovo Predrag Rajković. Čuvar mreže Remsa opcija je broj jedan selektora i poslije predaha u Mađarskoj braniće mrežu državnog tima. Spoljne pozicije rezervisane su za Andriju Živkovića i Filipa Kostića. U štoperskom triju očekuje se ponovo Nikola Milenković. Sanirao je lakšu povredu, otputovao sa ekipom u Kopenhagen i biće spreman da pokriva desnu stranu defanzivne linije. Ostala dva mjesta trebalo bi da popune Miloš Veljković i Stefan Mitrović. Ukoliko bude spreman, umjesto Mitrovića, na teren će Strahinja Pavlović.

U centralnom dijelu vezne linije ništa novo – sjajni kapiten Nemanja Gudelj, po opštoj ocjeni najbolji na „Puškaš areni”, igraće zajedno sa Sašom Lukićem. Mađarski novinari, poslije meča u Budimpešti, nisu štedjeli pohvale na račun Gudelja.

Ofanzivni trio zaigraće, najvjerovatnije, u sastavu istovetnom budimpeštanskom – iza najuisturenijeg Aleksandra Mitrovića, dejstvovaće Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

Gostovanjem u Kopenhagenu, srpski tim zatvoriće i skromnu svesku prijateljskih utakmica u proljeće 2022. U junu i septembru odigraće svih šest utakmica trećeg ciklusa Lige nacija. Potom slijedi i finalni događaj godine, kojem su posvećene i provjere prijateljskog i ciklusa najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja – Mondijal u Kataru. Srpski fudbal ponovo u modi! Sportklub.rs

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button