EVROPSKE LIGEFUDBAL

Rud van Nistelroj od ljeta preuzima PSV

Kako je i zvanično potvrđeno, bivši napadač tima iz Ajndhovena, kao i Mančester junajteda i Real Madrida, Rud van Nistelroj od naredne sezone predvodiće sa klupe PSV.

Van Nistelroj je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a ispunjena mu je i želja da mu prvi asistent bude iskusni Fred Ruten.

– Uvijek mi je bio san da postanem trener PSV-a. Blisko sam sarađivao sa sa generalnim menadžerom Tonom Gerbrandsom prethodnih par sezona. Bio sam ubijeđen da bi mogao da se bavim trenerskim poslom na profesionalnom nivou, ali sam smatrao da mi je potrebna još jedna godina da steknem iskustvo. Ponekad stvari ne idu kako ste zamislili. Ovo je bio pravi trenutak za iskorak, rekao je Nistelroj na promociji.

On je u periodu od 1998. do 2001. godone upisao 67 nastupa u dresu Filipsovaca i postigao 62 gola. Trenersko iskustvo počeo je da stiče kroz rad sa napadačima u akademiji PSV-a, a potom je postao i asistent u prvom timu. Preuzeo je U19 sekciju kluba pre tri sezone, da bi minulog ljeta bio promovisan u šefa struke U 21 ekipe.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button