FUDBALREGION

Kataijev het trik glavom na „Čairu“, Borjan se povrijedio

Aleksandar Katai je daleko najbolji igrač Crvene zvezde i to je već odavno poznato. Ipak, majstor iz Srbobrana iz meča u meč to nanovo dokazuje, a tako je bilo i na „Čairu“.

Zvezda je sa 3:1 savladala Radnički u vrlo dobrom meču koji je imao sve elemente derbija. Publika, majstorije, borbenost, kartoni… Ipak, sve može da se stavi na jesnu stranu, a Katai na drugu. Popularni Magiko postigao je tri pogotka i sva tri – glavom, a dva na asistenciju Milana Rodića. Daleko od toga da ranije nije umio na ovaj način tresti mreže, ali mu se nikada nije desilo da to uradi tri puta na jednom meču. Kako bi upotpunio sjajnu partiju, asistirao je El Fardu Benu za 4:1, a konačan rezultat postavio je rezervista Nenad Krstičić.

Navijače Zvezde može da zabrine povreda Milana Borjana, koji se u nekoliko navrata žalio na grčeve ili povredu lože, to ćemo naknadno saznati.

Gosti su poveli u 25. minutu, ali je Stefan Nikolić samo osam  minuta kasnije izjednačio. Ipak, meč je prelomio drugi žuti karton Milana Savića u 41. minutu, a da stavr bude gora za domaće, Katai je poslije samo tri minuta igre u drugom poluvremenu dao gol za 2:1 i trasirao put za trijumf svog tima.

Zvezda sada ima 78 bodova koliko i Partizan, a ukoliko narednog vikenda savlada Radnički 1923 na „Rajku Mitiću“ obezbijediće da bude domaćin derbija u plej-ofu, što bi iz ove perspektive mogao da bude jedan od ključnih  elemenata borbe za titulu.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: shroomz chocolate​
Back to top button