BIHFUDBAL

SJAJAN MEČ U PRIJEDORU Begić rastužio “rudare”, Radnik pobjegao sa dna, Leu bod protiv Sarajeva!

Fudbaleri Rudar Prijedora bili su na pragu velikog iznenađenja u 24. kolu Premijer lige BiH, ali je Amar Begić dobio bod Borcu u sudijskoj nadoknadi 2:2.

Fantastično prvo poluvrijeme domaćih krunisali su Demir Jakupović u 23. i Nikola Mandić četiri minute kasnije, dok je u drugom nevjerovatan bio Nemanja Šćekić sve do bukvalno posljednje sekunde nadoknade kada je put do mreže pronašao Begić.

Tako bi se u najkraćem moglo opisati vrlo sadržajnih i dobrih 90 i kusur minuta na Gradskom stadionu u Prijedoru. Domaći su odigrali jedan od boljih mečeva i iskoristili sve greške odbrane „crveno-plavih“, te kiks golmana Bojana Pavlolvića kod prvog gola. Utisak je da je iskusni čuvar mreže m,ogao bolje i kod gola Mandića koji se fantastično okrenuo sa Đorđem Milojevićem na leđima i uz pomoć stative zatresa mrežu Borca.

Banjalučani su od tog trenutka imali veliku terensku inicijativu i do kraja poluvremena uspjeli da smanje preko Dejana Melega. Ekipa Nemanje Miljanovića imala je bar četiri stoodstotne prilike u nastavku, ali je Šćekić između ostalog skinuo zicer Toniju Joviću i „bombu“ Aleksandra Vojnovića. Fantastičan je bio i u nadoknadi, ali ipak nije uspio da sačuva trijumf svog tima. Ovo je još jedna u nizu nevjerovatnih završnica u kojima „rudari2 ostaju kratkih rukava i sada su preuzeli „fenjer“ tabele.

Fudbaleri Radnika ostvarili su vrlo  važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Slobode sa 2:1. Bijeljinci su slavili pogocima Ante Živkovića i Đorđa Pantelića u prvom poluvremenu.

Leotar je takođe osvojio važan bod gledajući iz vizure da je igrao protiv Sarajeva – 1:1.  Bnikola Dujaković je doveo domaće u vođstvo u 9. minutu, ali je radost trajala samo sedam minuta pošto je u 16. izjednačio Hamza Čataković. Do kraja lige biće itekako zanimljiva borba za opstanak, pošto je Radnik uhvatio priključak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button