EVROPSKE LIGEFUDBAL

FRKA U PARIZU Bivši i sadašnji predsjednik Francuske lobiraju za PSŽ

Kilijan Mbape je ovog ljeta gotovo već viđen u Real Madridu jer mu u junu ističe aktuelni ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali stvari bi mogle totalno da se preokrenu i da on ostane u klubu, javlja dobro upućeni Radio Monte Karlo.

Razlog za preokret leži u tome što se sam politički vrh države Francuske, na čelu sa predsjednikom Emanuelom Makronom, uključio u misiju ostanka mladog fudbalera u Parizu. U timu lobista je i nekadašnji predsjednik Francuske Nikolas Sarkozi. Predsjednik PSŽ Naser el Helaifi insistira na tome da u godini u kojoj se održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu u njegovom rodnom Kataru, Mbape ostane u njegovom klubu, zbog čega je potražio pomoć francuskih političara.

Obje strane su se složile da je mladi napadač najveća zvijezda francuskog fudbala i da je svima u interesu da ostane u toj državi.

Da se drastičan preokret desio možemo zaključiti i iz izjava samog fudbalera, koji je prethodnih dana umjesto priča o ostvarenju dječačkog sna u Real Madridu, rekao da postoji mogućnost da produži ugovor sa PSŽ.

Katarska kraljevska porodica, u čijem vlasništvu se nalazi klub sa Parka prinčeva, do sada je uspijevala da ostvari sve što je poželjela, pa da i mimo svih propisa organizuje Svjetsko prvenstvu u fudbalu u sred zime…zadržavanje jednog fudbalera djeluje kao lakši posao…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button