EVROPSKE LIGEFUDBAL

Evertonu zbog nedozvoljenog minusa prijeti izbacivanje iz lige

Fudbalskom klubu Evertonu prijeti tužba zbog ogromnog minusa u poslovanju, koji prevazilazi dozvoljena ograničenja.

Klub sa „Gudison parka“ nalazi se u nikad težoj poziciji i mogao bi već u maju da izgubi svoj status kluba koji nikada nije ispadao iz Premijer lige. Da se klub nalazi u ozbiljnom problemu na svim nivoima pokazuju i finansijski izvještaji.

Nekoliko klubova Premijer lige pokrenulo je istragu kako bi se istražile finansije kršenja niza propisa u posljednje dvije godine.

Evertonov status jednog od rijetkih premijerligaša koji nikada nije ispadao u niži rang mogao bi do kraja maja da se promijeni jer se nalazi u nikad težoj situaciji, a da problemi nisu samo rezultatske prirode vidi se kroz finansijski kolaps pred kojim se klub nalazi.

Everton je prije samo par dana, sa velikim zakašnjenjem, objavio redovan uvid u finansije za takmičarsku 2020/21.

Izvještaj je pokazao da je klub poslao u minusu od 144.000.000 evra. Klub je u posljednje tri godine izgubio 445.000.000 evra, pa se postavlja pitanje kako je to moguće, ako uzmemo u obzir da Premijer liga dozvoljava dozvoljava minus od 125.500.00 za tri godine.

Everton je prošlog mjeseca napravio dogovor sa Premijer ligom da se u narednom periodu međusobno konsultuju oko dovođenja novih igrača i potpisivanja ugovora kako bi se spriječilo dalje zaduživanje kluba, što je izazvalo bijes kod drugih premijerligaša, koji su iz tog razloga pokrenuli istragu.

Poslije Evrtona na listi najvećih dužnika nalaze se Čelsi sa 265.000.000 i Arsenal sa 255.000.000 evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button