EUROKUPOVIFUDBAL

De Brujne: Probili smo 5+5 u defanzivi

Fudbaleri Mančester sitija stekli su prednost od 1:0 protiv Atletika, posle prvog duela četvrtfinala Lige šampiona.

“Građani” su slavili golom Kevina de Brujnea u 70. minutu i tako putuju sa minimalnim kapitalom na revanš u Španiju za sedam dana.

Bio je to meč pun naboja, posebno u finišu kada je posle duela Hoakina Koree i Džeka Griliša, kada je fubaler Atletika šutnuo Griliša dok je ležao na zemlji, Pep Gvardiola uletio na teren.

– Ti si lud – povikao je na Koreu koji je zbog svega dobio žuti karton, ali sve se brzo smirilo.

– Moraćemo da kontrolišemo emocije i uradimo ono što moramo da uradimo. Biće sudija i tamo. Atletiko zna kako da se nosi u nokaut fazi, bili su u ovoj situaciji mnogo puta, biće to dobar test za našu mentalnu snagu. Sudija će biti tamo, nije moj posao da razmišljam o tome. Džek Griliš je na sve reagovao veoma dobro i ostao je koncentrisan na ono što mora da uradi – kaže Gvardiola.

Strijelac jedinog gola, Kevin de Brujne, kaže da nije bilo lako probiti čvrstu odbranu ekipe Dijega Simeonea.

– Bilo je vrlo teško. Igrali su sa petoricom u zadnjoj liniji i petoricom na sredini. Svakom ko nam prigovori preporučujem da probaju da igraju protiv toga na treningu, da vide kako je. Moramo da ostanemo pribrani i da ne nasjedamo na njihove trikove. Oni tako igraju, a 1:0 je 1:0. Očekujem da sličan meč bude i tamo. Ipak, ako je sve ovako tjesno, moraće malo i da napadnu – poručio je Belgijanac.

Gvardiola je pohvalio svog ofanzivnog vezistu.

– Kevin je u najboljoj formi u sezoni. Brz je, oštar. Njegov uticaj je ogroman. Atletikov tim je majstor odbrane i jako teško ih je slomiti – zaključio je Gvardiola.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: buy alien labs carts
Back to top button