EUROKUPOVIFUDBAL

Klop: Benfika se borila za život, golman najbolji na terenu

U sedam mečeva Lige šampiona protiv portugalskih timova, Jirgen Klop ne zna za poraz – upisao je šest pobjeda i jedan remi.

Nakon pobjede na gostovanju Benfiki u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, menadžer Liverpula rekao je da se Benfika borila za život.

– Znali smo da neće biti lako da se dođe ovdje i tek tako pobijedi u meču Lige šampiona – rekao je Klop na početku.

– Benfika se borila za život, možda smo im i dali malo više prostora nego što je trebalo, ali zaslužili su gol koji su dali iako smo i mi mogli da se branimo bolje. Imali su nekoliko kontranapada, nije lako držati loptu sve vrijeme, a moraš da doziraš i rizik jer oni imaju veoma dobre igrače. Bio je veoma težak meč, kao što sam i očekivao, tu su bili navijači i znali smo da 2:0 ne znači ništa. Lepo je, ali smo htjeli više. Kada su oni postigli gol dobili smo otvoreniji meč, ali njihov golman je možda bio i najbolji igrač na terenu sa nekim sjajnim odbranama – rekao je Klop.

– Obično u ovakvim situacijama postignemo više golova, ali ovoga puta nismo, uglavnom zbog golmana i na tome mu čestitam. To je uglavnom priča o ovom meču. Možda smo mogli da dođemo i do gola u posljednjem minutu, 4:1 bi bio baš lijep rezultat, ali nismo u zemlji snova.

– Znamo dovoljno o njima, pobijedili su Ajaks i sasvim smo svjesni njihovog kvaliteta. Čeka nas još jedan lijep meč i mi ćemo biti spremni – zaključio je Klop.

Revanš će biti odigran u srijedu, 13. aprila na Enfildu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button