EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Haland odbio Siti

Jedan od najtraženijih igrača u Evropi u ovom momentu je napadač Borusije iz Dortmunda Erling Halanda. Procjena je da će cijela transfer operacija oko Halanda na kraju kupca da košta oko 350.000.000 evra. Kada se saberu obeštećenje, provizije agentu Minu Rajoli i ocu Alfu Ingiju, kao i bruto plata norveškog napadača.

Obeštećenje Borusiji bi trebalo da iznosi 75.000.000 evra, Rajola i otac bi trebalo da podikele oko 25.000.000 evra, a igrač da dobije bruto platu od oko 50.000.000 evra.

Mančester Siti je prvi krenuo u priču i dobio rampu! Iako je ponudio ono što se očekivalo…

Ugledni ostrvski Telegraf javlja da je Sitijeva prva ponuda vrijedna 28.000.000 evra neto po sezoni odbijena od strane Halanda. Na bruto nivou je to oko 50.000.000 evra godišnje.

Navodno je ponuda odbijena jer Haland ne vidi sebe u Gavrdiolinom stilu fudbala i formaciji koja je često bez klasičnog centarfora. Ali možda je posrijedi dugogodišnji sukob Gvardiole sa Halandovim agentom Minom Rajolom.

Netrpeljivost traje još od vremena kada je Gvardiola u Barseloni trenirao Zlatana Ibrahimovića i otjerao ga poslije samo godinu dana a Rajola tada nije birao riječi o španskom stručnjaku. Gvardiola poslije toga nikada nije doveo nijednog Rajolinog igrača u Bajern, a ni kasnije u Mančester Siti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: source
Back to top button