FUDBAL

Klubovi širom Evrope žele zvijezdu Barse

Fudbaler Barselone Memfis Depaj ušao je u posljednju godinu ugovora sa Kataloncima, a veliko interesovanje za njega su pokazali brojni evropski klubovi.

Holanđanina su kao moguću metu u narednom prelaznom roku označili Everton, Njukasl, Arsenal, ali i italijanski Juventus. Svrake žele da imaju veliku zvijezdu u timu, ali ipak se ističe da bi Depaj bio ključna karika u ekipi Tobdžija poslije odlaska Pijera-Emerika Obamejanga.

Napadač je oživio karijeru u Lionu poslije boravka u Mančester Junajtedu, a onda je postao glavni igrač Olimpika. Ronald Kuman je u zemljaku vidio predvodnika rekonstruisane Barselone, pa je iskusni strateg bio ključna figura u dovođenju Holanđanina u redove petostrukog prvaka Evrope.

Nastupima za tim sa “Kamp Noua” je pokazao da može da igra u velikim klubovima, a sad ga brojne ekipe žele u svojim redovima.

Dvadesetosmogodišnji Holanđaninje ove sezone u La ligi na 21 meču postigao 10 golova i zabilježio dvije asistencije. Depaj je prvo igrao za mlađe kategorije PSV Ajndhovena, za čiji prvi tim je debitovao 2011, a tamo se zadržao četiri sezone. Potom je dvije proveo u Mančester Junajtedu, prije odlaska u Lion, a potom u Barselonu prošle godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button