EUROKUPOVIFUDBAL

Simeone: Siti ima najjači tim na svijetu, ali ne odustajemo

Atletiko Madrid je na gostovanju Mančester sitiju poražen sa 1:0, u meču četvtfinala Lige šampiona.

Izabranici Dijega Simeonea će tako u srijedu 13. aprila morati da se na “Vando Metropolitanu” potrude da izbrišu minus protiv prvaka Engleske, i to im neće biti lako.

Argentinac je postavio taktički blok od dvije linije sa po pet igrača koji je Siti uspio da probije tek u 70. minutu preko Kevina de Brujnea.

Simeone je na kraju bio prilično zadovoljan.

– Dobra partija protiv izvanrednog tima koji je uspio da u sebi ujedini fudbalere svjetske klase u superiornu jedinicu. Željeli smo da se branimo dobro, smanjimo prostor i udarimo ih preko kontre. Taman kada se činilo da ćemo imati najbolje šanse, postigli su gol. Bio je to težak meč. Izveli su trojicu odličnih igrača i uveli trojicu jednako dobrih – kaže Simeone.

Priznaje da ga je kolega Pep Gvardiola nečim iznenadio.

– Moram da priznam da sam očekivao da će Fil Foden početi meč. Moram i da kažem da je uživanje gledati kako Siti igra. Strpljenje koje imaju. Ipak, i mi i oni smo željeli samo jedno, da pobijedimo.

I pored zaostatka, vjeruje da je u revanšu u Madridu sve moguće.

“Možda su i najbolji tim na svijetu. Malo ćemo promijeniti način igre u revanšu, ali sve je isto za njih, Siti će igrati isto. Ipak, skromnošću i napornim radom, uspjećemo da ostanemo u takmičenju sa njima. Vidjećemo dokle će nas sve to dovesti – zaključio je trener Atletika.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button