FUDBALREGIONTRANSFERI

PAKET IZ RIJEKE U DINAMU: Josip Drmić i trener Tomić stižu na Maksimir?

Modri su riješili da oslabe još jednog konkureta u borbi za titulu, pošto su naciljali Josipa Drmića iz Rijeke. Djeluje da su ga ubijedili da promijeni sredinu i da će realizovati plan kao u slučaju Bočkaja.

Drmiću na ljeto ističe obaveza prema Riječanima za koje igra ka pozajmljeni fudbaler Noriča. Istovremeno mu se završava i ugovor sa premijerligašem, a kako će Kanarinci izvjesno ispasti u niži rang sigurno ga neće zadržati, što daje Josipu mogućnost da kao slobodan igrač bira naredni klub.

Portal Germanijak uvjerava da se već dogovorio sa Dinamom, koji je spreman da ispuni dva uslova. Prvi se tiče plate nekadašnjeg reprezentativca Švajcarske, a drugi dozvole da ima ličnog fizioterapeuta, uz još neke pogodnosti.

Najzanimljivije u cijeloj priči je tajming plasmana vijesti. U sedmici velikog derbija. U nedelju se na Rujevici sastaju upravo Rijeka i Dinamo, domaćin ima pet bodova manje i utakmicu više (sa Zagrepčanima je poravnat Osijek), a osim što je duel jedan od ključnih za ishod trke (tu je i Hajduk, za liderom zaostaje sedam koraka, ali ima isti broj mečeva) mogao bi da ponudi odgovor na pitanje ko će biti naredni trener Modrih. Na primjer – Goran Tomić.

U pitanju je šef stručnog štaba Rijeke, izuzetno cijenjen zbog atraktivnog i efikasnog fudbala (njegova ekipa je najefikasnija u Hrvatskoj), kao takav paše Dinamu, na čijoj klupi je trenutno Željko Kopić. Aktuelni strateg će otići na kraju sezone bez obzira na ishod, a prvi kandidat da ga zameni je baš Tomić. 

Germanijak navodi da će Tomić izvjesno biti prvi izbor Dinama ako ga dobije u derbiju. U suprotnom, malo će se „ohladiti“ od njega. Za slučaj da odustane od Gorana Tomića, šampion bi se okrenuo Sergeju Jakiroviću koga samo matematika dijeli do statusa prvaka Bosne i Hercegovine sa mostarskim Zrinjskim.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button