FUDBALREGION

Zvezda platila 1,5 miliona evra za Falka, plus penale zbog kašnjenja

Crvena zvezda je platila obeštećenje Lećeu za italijanskog ofanzivca Filipa Falka, više od godinu dana poslije transfera.

Lokalni mediji u Lećeu prenose da je Crvena zvezda u četvrtak izvršila uplatu kompletnog obešetećenja koje iznosi 1,5 miliona evra, a da je italijanski klub dobio i dodatni novac na ime penala zbog kašnjenja u unapred dogovorenoj dinamici uplate.

Međutim, ne navodi se koliko još novca je pripalo klubu sa juga Italije na ime penala, prenosi “Mozzartsport”. Falko je u Crvenu zvezdu došao u januaru 2021. godine kao kapitalno pojačanje.

Ipak, kako se cijeli svjetski fudbal našao u finansijskim poteškoćama zbog pandemije koronavirusa i smanjenih prihoda, tako je i Crvena zvezda kasnila sa isplatom Falkovog transfera.

Italijanski klub je poslije šest mjeseci odlučio da ode pred organe FIFA i da administrativnim putem naplati potraživanja.

FIFA tribunal je odlučio u korist Lećea, kasnije je pritisak stigao i od strane UEFA i Zvezda je pored obeštećenja morala da plati i penale.

Italijanski ofanzivac je od dolaska na Marakanu igrao na 35 utakmica i postigao je šest golova uz četiri asistencije.

U većini mečeva (19) je ulazio sa klupe, dok je samo jednu utakmicu koju je počeo kao starter na kraju i završio na terenu.

Ugovor sa Crvenom zvezdom ga veže do ljeta 2023, a u prethodna dva prelazna roka je za njega postojalo interesovanje italijanskih i turskih klubova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: aller à
Back to top button