EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ćavi: Stvaramo naviku pobjeđivanja, to je do mentaliteta

Trener Barselone Ćavi Ernandez bio je srećan što je njegov tim osvojio tri boda na gostovanju Levanteu (3:2) uprkos tome što igra nije bila baš najbolja.

Katalonci su pobjede došli pobedom Luka de Jonga u 92. minutu.

– Nismo odigrali kako treba, to je očigledno, ali ovo su tri zlatna boda za nas. Jasno je da su neki igrači napravili razliku u našu korist, poput De Jonga i golmana Ter Štegena. Kada se pobijedi u nadoknadi vremena, čovek mora da bude zadovoljan, jer je to pitanje mentaliteta – kaže Ćavi.

Na konstataciju da je njegov tim postao previše zavistan od Pedrija kako bi dolazio do pobjeda, trener Barse je odgovorio:

– Ne bih išao tako daleko. On je vrhunski fudbaler. On jeste igrač koji nas čini radosnima i koji pravi razliku. Danas je i Gavi pomogao. Uvijek govorimo igračima da budu spremni da doprinesu, nezavisno od toga koliko igraju.

Za kraj, Ćavi je odbacio sugestiju da je Levante lak rival.

– Ovaj meč me je činio nervoznim, a sada sam srećan zbog pobjede. Oni su dobili Viljareal i Altetiko Madrid, nije ovo bio lak meč. Mi nismo bili precizni, ali stvaramo polako naviku i mentalitet pobjeđivanja – zaključuje Ćavi.

Barsa je druga na tabeli sa 60 bodova, koliko ima i Sevilja, ali Katalonci imaju meč manje. Real Madrid je prvi sa 72 boda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 무료 다시보기
Back to top button