EVROPSKE LIGEFUDBAL

Najbogatiji vlasnici u Italiji – drugoligaši na vrhu, Inter ni u Top 10

Specijalizovani “Forbs” je objavio listu najbogatijih vlasnika fudbalskih klubova u Italiji, a pažnju svih je privuklo ime na vrhu.

Riječ je o vlasniku drugoligaša Komu, a u pitanju je najbogatija indonežanska porodica Hartono, tačnije Robert i Mihael koji prema “Forbsu” imaju bogatstvo vrijedno 45 milijardi dolara.

Na drugom mjestu je dugogodišnji najuticajniji čovek Italije Silvio Berluskoni. Vlasnik Mediaseta i bivši premijer Italijie nije više na čelu Milana, ali trenutno vodi drugoligaša Moncu. Njegovo trenutno bogatstvo je 7,1 milijarda dolara.

Na trećem mjestu je klub s najbogatijim vlasnikom u Seriji A. Riječ je o Fjorentini na čijem je čelu bogati Italoamerikanac Roko Komiso koji raspolaže sa 6,1 milijardom dolara.

Od “velike trojke” italijanskog fudbala prednjači Milan koji je na šestom mjestu. Njegov vlasnik Pol Singer posjeduje bogatstvo od 4,3 milijarde dolara.

Juventus je tek na devetom mestu pošto njegov Džon Elkan raspolaže s 2,1 milijardu dolara, dok Intera nema u najbogatijih 10 u Italiji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Engineering
Back to top button