EVROPSKE LIGEFUDBAL

Otkriveni detalji napada: Kola mučili pred djecom

Šestorica maskiranih napadača upala su u januaru 2020. godine u dom legendardnog engleskog fudbalera Ešlija Kola.

Osim što je dom porodice Kol opljačkan, cijela porodica je pretrpjela teror i mučenje, a maskirani napadači su nakon kratkog bjekstva uhapšeni. Na suđenju njima i još devet osoba koje su u vezi sa organizovanom pljačkom otkriveni su detalji čitave drame kroz koju je prošla porodica Kol.

Tužilaštvo je napad na njegovu porodicu okarakterisalo kao izuzetno nasilan, a o detaljima je tokom suđenja govorio glavni tužilac Majkl Brejdi.

– Ešlija Kola su vezali pred njegovom ženom i decom, a jedan od počinitelja je predložio da mu odsjeku prst. Bili su naoružani, a ni prisustvo djece ih nije zaustavilo u njihovim namjerama – rekao je Brejdi.

Ista grupa ljudi predvođena 34-godišnjim Kurtisom Dilksom optužena je i da je opljačkala kuću tadašnjeg igrača Totenhema Toma Hadlstouna. Njemu su ukradeni nakit i stvari u vrijednosti od pola miliona funti, a svi optuženi tvrde da su nevini.

Ešli Kol je tokom karijere odigrao 228 utakmica za Arsenal i 338 za Čelsi. U dresu reprezentacije Engleske zabilježio je 107 nastupa.

Osvojio je tri titule prvaka Engleske, sedam trofeja FA Kupa, Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Danas radi kao pomoćnik Frenku Lampardu u Evertonu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button