EUROKUPOVIFUDBAL

Ančeloti: Kako da objasnim tu magiju?

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti istakao je da se njegov tim nikad ne predaje, nakon što su se plasirali u polufinale Lige šampiona.

Real je golom Karima Benzeme u produžecima izbjegao eliminaciju od Čelsija, sa ukupnih 5:4 u dvomeču sa sad već bivšim šampionom Evrope.

– Mučili smo se poslije 0:2, tim je pao psihološki. Kako da to objasnim? Magija ovog stadiona pomaže igračima da se nikad ne predaju, i nismo se predali. Mnogo, mnogo sam srećan što smo se plasirali u polufinale sa ovim timom, ovim klubom, mnogo smo patili. Ali što više patimo, ja sam srećniji – rekao je Ančeloti.

U produžecima je heroj postao najbolji strijelac tima Benzema, koji je u prvom meču zabeležio het-trik.

– Nikad ga nisam vidio da se izgubio na terenu. Bila je teška situacija, ali ne mogu da zamislim da se bilo ko od nas osjeti izgubljenim na Bernabeuu. Teško je objasniti, ali unutar stadiona je magija koja ti pomogne. Pomogla je (Danijelu) Karvahalu da igra štopera veoma dobro. Pomogla je cijelom timu da dobije dodatnu energiju i izbori polufinale.

Real će u polufinalu LŠ igrati sa boljim iz dvomeča između Mančester sitija i Atletiko Madrida, u kojem poslije prvih 90 minuta “građani” imaju 1:0.

– Mislim da smo večeras pokazali da možemo da se takmičimo do posljednjeg trenutka. Želim da čestitam Viljarelu, jer Viljareal je uradio nešto ogromno. Čestitam Unaju (Emeriju). Mislim da su samo rijetki mogli da zamisle dva španska tima u polufinalu LŠ. Dva tima su već tamo, a možemo dobiti i treći (Atletiko Madrid), ko zna? Niko ne zna – zaključio je Ančeloti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button