FORMULAMOTOSPORT

“NASTRANA KAJLI” Zašto Fetel još nije dao ime svom bolidu?

Četvorostruki svjetski šampion Sebastijan Fetel još na početku karijere je ustanovio zanimljivu tradiciju, a to je da svake sezone daje zanimljivo žensko ime svom bolidu. Međutim, tu tradiciju je prekinuo ove godine, barem za sada.

Vozač Aston Martina je zbog koronavirusa propustio prve dvije trke sezone, pa se u bolidu našao tek prošlog vikenda, na Velikoj nagradi Australije. Njemački automobilista je imao trku za zaborav, koja je kulminirala odustajanjem u 23. krugu kada je udario u zaštitnu ogradu.

Tokom godina, Fetelovi bolidi su se, između ostalog, zvali Kejt, Kejtina bezobrazna sestra, Slasna Liz, Nastrana Kajli, Gladna Hajdi, Margerita i Lusila. Prošle sezone, bolid je nosio ime Hani Rajder po legendarnom liku iz filma o Džejmsu Bondu „Doktor No“.

Mnogi su pomislili da će Fetel ove godine nastaviti sa istom temom, međutim, za sada nije takav slučaj, a sâm Fetel je otkrio zašto nije takav slučaj, barem za sada.

– Sačekaću da nađemo malo više ritma pre nego što smislim ime. Možda će mi biti potrebno malo više vremena ove godine – rekao je Fetel.

To znači da ćemo na ime morati da sačekamo dok Aston Martin ne dobije na brzini, koja mu očigledno fali od početka sezone.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Emilije Romanje u Imoli 24. Aprila.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button