EUROKUPOVIFUDBAL

„Ko je ovdje lud? Ispali od Manhajma, a izbacili Barselonu“

Trener Ajntrahta iz Frankfurta Austrijanac Oliver Glasner čestitao je svojim igračima na istorijskoj pobjedi u Kataloniji.

Ajntraht je pobijedio Barselonu na Nou Kampu sa 3:2 i plasirao se u polufinale Lige Evrope.

– Igrači zaslužuju ogromne čestitke za ono što su ovde postigli! Sve je bilo fantastično 85 minuta. Pokazali smo našu snagu u obje utakmice protiv ekipe koja je bila neporažena u 15 utakmica i dolazi iz jake lige kakva je Primera – rekao je Oliver Glasner za zvanični sajt Ajntrahta.

Statistika kaže da je Barselona imala mnogo veći posjed lopte (72-25), ali je Ajntraht imao više šuteva na gol protivnika (10-15).

– Dali smo im loptu tamo gdje nismo vidjeli problem. Početak me je posebno impresionirao. Naši momci su ostvarili nešto što teško da će još nekome uspjeti. U ovoj simbiozi sa navijačima proslavili smo ovu veliku pobjedu. Hvala igračima i navijačima.

Glaser je pobjedu proslavio sa igračima, trčao i bacao se na travu…

– Obično ne radim takve stvari, ali večeras je bilo posebno. Osjetio sam vatru u srcu. Zauvijek ću pamtiti ove trenutke…

Ajntraht u Njemačkoj ove sezone nije konstantan, u Bundesligi i kupu (ispao od trećeligaša) pružao je promjenljive igre i rezultate, ali je u Evropi odličan.

– Da mi je neko poslije eliminacije iz DFB kupa i poraza u Manhajmu rekao da ćemo nekih šest mjeseci kasnije pobijediti Barselonu na njenom terenu, rekao bih mu da je lud – kazao je Oliver Glasner.

Ajntraht će u polufinalu Lige Evrope igrati protiv Vest Hema.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button