FUDBAL

Derbi 167. put: Zvezdina meč lopta, ili Partizanov povratak

Crvena zvezda i Partizan, u 167. derbi projekciji. Utakmica odluke, dodatni dramski zaplet, ili ubrzanje na stazi za 16. šampiona Srbije. Hrpa dilema i maglovitih prognoza u najavi susreta na stadionu „Rajko Mitić“. Kako i dolikuje najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Iako već drugu godinu bez predsjednika, kao vrhovnog autoriteta, Fudbalski savez Srbije obezbjedio je sve pretpostavke utakmice za hvalu i pamćenje. Posljednjih dana nijansirane su intezivne pripreme u naporima da VAR ne zakaže u meču odluke. Pištaljka je povjerena Srđanu Jovanoviću, najboljem srpskom sudiji, čije ime i autoritet garantuju sigurnost i regularnost.

A, sve ostalo biće ostavljeno akterima na volju i obraz.

Crveno-bijeli drmaju i ovog proljeća domaćim terenima. Šef struke Dejan Stanković u prilici je da izdiktira sastav od povjerenja – svi su spremni za utakmicu odluke.

Praktično, crveno-bijele dresove, od početka meča u rasporedu 4-1-4-1, zadužiće najverovatnije: Borjan – Pićini, Dragović, Eraković, Rodić – Sanogo – Katai, Srnić, Kanga, Ivanić – Ohi. Ista kombinacija imala je slavodobitničku definiciju i 27. februarskog dana 2022, u misiji „povratka Zvezde na šampionski kolosek“. A, kad je tako, onda nema mjesta ni promjenama.

Izgubio se Partizan, u međuvremenu, na superligaškim stazama i pred svakojakim domaćim bogazima. U prvom meču sa Fejenordom povredio se Natho, odlučio se trener Aleksandar Stanojević za promjenu ispred mreže, žute kartone nakupio je Nemanja Jović i zato će ekipa od gostovanja na Zvezdinom stadionu, prije 49 dana, imati nekoliko korekcija.

Na gol će Nemanja Stevanović, u vezni red Marko Jevtović, a desnu liniju napada držaće Nikola Terzić. Crno-bijela četa istrčaće, najvjerovatnije, u sastavu: Stevanović – Živković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Jojić, Menig – Rikardo.

Računica, u najavi utakmice odluke, nema mnogo – sedam kola prije kraja, Partizanu za povratak u šampionski „mod“ potrebna je isključivo pobjeda. Crveno-bijeli imaju drugačiji pogled – tri dodatna boda garantuju „plus pet“ ispred crno-bijelih i izvjesnu petu titulu u nizu. Remi, iako posljednjih dana tabu tema, smjestio bi šampanjac na hlađenje u Zvezdin frižider.

Fudbalska Srbija, ovog proljeća, horski priželjkuje „samo da derbi prođe bez problema“… Biće tako, zasigurno, iako poslije 167. prvenstvenog duela Zvezde i Partizana više ništa neće biti isto. O tome u narednim danima.

A, do tada – subota, 18 časova, dva najbolja srpska kluba u borbi vrijednoj titule. Neka pobijedi bolji i fudbal sa njim.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy Guns online
  2. Povratni ping: 방콕밤문화
Back to top button