FUDBAL

Kostić otvorio dušu: Inspirišu me velika imena

Smjenjuju se dani, tutnje događaji, promiče istorija pored nas.

Partija karijere Filipa Kostića, na Kamp nou, i dva dana kasnije, odzvanja u pričama ljubitelja fudbala od Kelebije i Šare.

Srpskom reprezentativcu, 14. aprilskog dana 2022, poklonila se Evropa – dva gola i asistencija u pobedi nad velikom Barsom (3:1), promovisali su Kostića u najtraženiju fudbalsku ličnost na prostorima širim od Njemačke, Španije i Srbije.

Ekspresan povratak u Frankfurt, dah euforije u gradu na Majni, redovni treninzi i povratak Bundesligi, nisu ostavili ni milimetar prostora za uživanje u aktuelnom trenutku. Koristio je Filip Kostić svaki slobodan sekund da spakuje utiske u memoarske foldere i barem sa sobom razbori, svjestan veličine sopstvenog majstorstva.

Prvi put, ekskluzivno za Sport klub, junak nezaboravne noći iz Barselone, javno razmišlja o remek-djelu. Priči, čiji vrhunac u ovom trenutku niko ne vidi.

– Velika pobeda! Najveća u novijoj istoriji kluba i žalim što nemam, barem malo vremena, da uživam u trijumfu nad Barselonom. Nema odmora, bundesligaška nedelja vodi Ajntraht na duel sa Unionom. Smenjuju se dani, naš fokus u ovom trenutku usmeren je ka šampionatu – očigledan je i danas prisutan ponos u Kostićevim fudbalskim paralelama, između monumentalnog dijela i nadolazećih obaveza.

Rekao je dan poslije utakmice – „ovo je moja partija karijere“. A, šta je u biti monumentalnog učinka na Barsinom Kamp nou. Trenutak inspiracije, kontinuitet karijere, ili…?

„Inspirišu me veliki protivnici, zvučne ekipe. Uvek imam motiv više u utakmicama sa jakim rivalima.“

Ne misli Filip Kostić dugo da se naslađuje danima prošlim.

„Nadam se da će biti još utakmica za priču. Ima vremena…“

Fudbalska idila „tuče“ Frankfurt. Iza svakog ćoška vrebaju navijači, željni razgovora o podvigu Ajntrahta. Nijemci su Kataloniju ostavili u čudu – održali čas navijanja i raspirilli raspravu na temu odakle gostima podrška armije pristalica u srcu Barselone.

„Čini mi se da smo uživali podršku i više od 30.000 pristalica. Naši navijači dogovorili su se da obuku bele majice. Cela Barselona bila je u bojama Ajntrahta. Fantastično! Odjekivale su pesme našeg kluba od ranog jutra. Kao da smo igrali u Frankfurtu. Neopisiv osećaj, bez podrške navijača ne bismo uspeli, u to sam siguran“.

Poslije svega, ništa više neće biti isto u karijeri Filipa Kostića. Razvojni put svakog velikog fudbalera ima vododelnice, raskršća kopernikanskih obrta. Barselona i 14. aprilski dan 2022. neizbrisivi su trag u beskraju razvojnog puta srpskog reprezentativca. Koji je naredni korak Filipa Kostića?

– Videćemo na leto. Za sada, fokusiran sam na naredne protivnike. Ima vremena, nigde u ovom trenutku ne žurim… – ostavio je tri tačke na kraju Filip Kostić.

Momak o kojem se godinama priča u superlativima. Spreman za najviše domete, već smešten na lansirnu rampu fudbalske Evrope. Zasluženo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: penis envy mushrooms
Back to top button