FUDBAL

Uskoro se vraća: Pirlo dobio zanimljivu ponudu iz Portugala

Uslijedila je pauza u kratkoj trenerskoj karijeri Andree Pirla (42), a ponuda sa Iberijskog poluostrva zvuči primamljivo.

Kako prenosi dobro obavještena A Bola prvi čovek Sportinga iz Brage Antonio Salvador kontaktirao je Andreu Pirla i predstavio mu svoj ambiciozan pojekat.

Klub sa sjeverozapada Portugala u vječitoj je sjenci velikana iz Lisabona i Porta, ali je posljednjih godina najavio mnogo veće ambicije.

Braga je prošle sezone osvojila Kup Portugala pobijedivši u finalu Benfiku, ali je ove sezone ponovo „samo“ četvrta, daleko iza Porta, lisaboskog Sportinga i Benfike.

Nedavno je ispala i iz Lige Evrope, pa u klubu uveliko prave planove za narednu sezonu. Navodno, Pirlo je pokazao interesovanje, dobio je podatke o igračima i planovima kluba, ali još nije dao pristanak.

Pirlo je prošle sezone trenirao Juventus, ali nisu ostvareni očekivani rezultati. Takmičnje u Ligi šampiona završio je neočekivanom eliminacijom u osmini finala upravo od jednog portugalskog tima, Porta.

Fudbaleri Brage nikad nisu bili prvaci Portugala, najbolji plasman im je drugo mjesto u sezoni 2009/10. Tri puta su osvajali Kup Portugala, dva puta nacionalni Liga kup, a 2011. igrali su finale Lige Evrope, ali je trofej tada osvojio Porto. Bila je to za Portugalce istorijska sezona kad su u polufinalu ovog evropskog takmičenja igrala tri kluba iz Primeire: Porto, Benfika i Braga.

Braga svoje utakmice igra na atraktivnom stadionu Munsipal, isklesanom na brdu Monte Kastro sa koga se baca pogled na ovaj grad.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button