FUDBALREGION

Iliev: Ako je ova Zvezda najbolja u prethodnih 30 godina, onda smo i mi top ekipa!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev izjavio je da Partizan nije iskoristio šanse u derbijima i da je njegova ekipa egal sa Crvenom zvezdom.
Iliev je u intervjuu za “Večernje novosti” pričao o aktuelnostima kada je klub iz Humske u pitanju, a prije svega o proteklom “vječitom” derbiju.
– Ostali smo bez gola koji smo po svemu zaslužili, jer smo bili bolji, a to se posebno odnosi na prvih 45 minuta. Na prethodnom derbiju smo iz naše greške i prve šanse protivnika primili gol, sada, eto, iz prilike Terzića kakvu ne pamtim da sam u skorije vreme video u utakmicama sa Zvezdom nismo stigli do prednosti. To su situacije kada si ili pukovnik ili pokojnik ili heroj ili tragičar, na našu žalost, Terzić je bio ovo drugo – rekao je Iliev.

Bivši fudbaler crno-bijelih govorio je ne samo o posljednjem, nego i o svim derbijima odigranim ove sezone, a naglasio je da se nigdje ne priča o Partizanovim rezultatima.
– Mi smo u prvom i trećem okršaju sa Zvezdom bili bolji i to nismo uspeli da naplatimo pobedama, oni su taj drugi rešili u svoju korist i iskoristili neke naše slabosti. Vidim da provejavaju priče kako je ova Zvezda najjača u poslednjih 30 godina, a ako smo mi egal sa njima u derbijima, na tabeli i po učinku u Evropi, onda smo valjda i mi top-ekipa, ali takve teze nigde nema u pričama. Nadam se da ćemo se sresti još jednom u Kupu i unapred se radujem prilici da se ponovo odmerimo – dodao je on.

Izjavio je i da za njega nada za titulu i dalje postoji: 

– Ako me pitate da li verujem u osvajanje titule odgovor je da, naravno da verujem. Pa, ako je sve rešeno šest kola pre kraja, gde i mi i oni igramo protiv najboljih klubova u ligi, o kakvom takmičenju mi onda uopšte govorimo. Dajte onda da igramo samo derbije tokom sezone, pa da onaj ko ostvari bolji skor bude šampion. Mi verujemo do kraja, borićemo se maksimalno u svakoj utakmici, to je nešto što nam niko ne može oduzeti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button