EVROPSKE LIGEFUDBAL

Alegri: Vlahović mora da pronađe balans

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da njegova ekipa mora da se poboljša u defanzivi.

– Ostvarili smo važnu i tešku pobjedu protiv Sasuola koji je odigrao odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo bili slabi, ušli smo nonšalantno, ali smo u nastavku bili znatno bolji. Bio sam ljut zbog načina na koji smo izgubili neke lopte u završnici. Morali smo da budemo bolji u defanzivi, to je ono što mladi igrači moraju da razumiju – rekao je Alegri, pa potom nastavio:

– Pola minuta prije kraja utakmice morate da jurite, napadate, a ne da stojite iza lopte. Ova pobjeda nam je bila važna jer smo njom napravili dobar iskorak ka cilju,a to je da zadržimo četvrto mjesto. Takođe, prišli smo Napoliju na samo bod. Četiri kola smo udaljeni od kraja sezone i moramo da pobjeđujemo. Ništa drugo se ne računa. Ljudi moraju da razumiju trenutak kroz koji prolazimo. Ne možemo da pokušavamo nešto što trenutno nije u našoj moći, moramo da se fokusiramo na ono što možemo da ostvarimo.

Trener italijanske Stare dame rekao je da dosta razgovara sa mladim srpskim napadačem Dušanom Vlahovićem.

– Dušan je mlad, ima malo iskustva, a postavio je pred sebe visoke ciljeve. Mora da ostane smiren, da pronađe balans. Mnogo razgovaram sa njim, mora da ostane smiren i da pronađe balans, a to će učiniti kroz utakmice i sazrijevanje. Zbog prevelike želje nekada mu se desi da promaši loptu. Sve kroz šta prolazi je normalno za dečka od 22 godine – rekao je Alegri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 4 aco dmt for sale​
Back to top button