EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Rakonjac za 2,5 miliona odlazi u Rusiju

Talentovani crnogorski napadač potpisao je ugovor sa članom ruske Premijer lige, ekipom Lokomotive iz Moskve.

Još jedan veliki transfer iz Super lige Srbije, Marko Rakonjac je potpisao ugovor sa Lokomotivom iz Moskve. Napadač Čukaričkog će karijeru nastaviti u Rusiji, u trenutno petoplasiranom timu tamošnje Premijer lige.

Pominje se obeštećenje od 2,5 miliona evra, što je jedna od najboljih prodaja Čukaričkog. U transferima vrednim tri miliona evra sa Banovog brda ranije su odlazili Slobodan Tedić (Mančester siti) i Dimitrije Kamenović (Lacio).

Rakonjac je odigrao sjajnu polusezonu, izbio je na prvo mjesto liste strijelaca Čukaričkog, sa 12 pogodaka u Super ligi. Mladi Crnogorac je šansu dobio poslije odlaska Đorđa Jovanovića, koji je u februaru za obeštećenje od 1,9 miliona evra pojačao Makabi iz Tel Aviva.

Rakonjac je prethodno imao i “gotov” transfer u kijevski Dinamo, protiv ovog ukrajinskog velikana je odigrao fantastično u prijateljskom meču tokom zimskih priprema u Turskoj, ali zbog dobro poznatih dešavanja u toj zemlji dogovor nije mogao da bude realizovan.

Dobre igre u Čukaričkom su Rakonjca vratile u mladu reprezentaciju Crne Gore, a u remiju protiv vršnjaka Italije bio je strijelac gola. Isto veče Miodrag Radulović uputio mu je poziv za “A” selekciju Crne Gore, za koju je debitovao u prijateljskom meču protiv Grčke.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button