BIHFUDBAL

Perović: Znamo da smo najbolji, to ćemo i potvrditi

Fudbaleri Krupe sa četiri gola u mreži ispratili su velikog dužnika iz prvog dijela sezone Omarsku i na najbolji način najavili derbi u Doboju u kome mogu mnogo više da dobiju nego da izgube.

Sa dva gola Srđana Mrzića, zatim Luke Babića i povratnika na teren Miloša Perovića ekipa Vladimira Ilića još jednom je pokazala da igra najljepši i najefikasniji fudbal u prvoligaškom karavanu. Uostalom to govore i brojke koje djeluju pomalo nestvarno. Na šest proljećnih domaćih utakmica Krupa je upisala isto toliko pobjeda uz gol razliku 24:0, dok je u gostima osvojila osam od 12 bodova, a posljednji poraz doživjela je još 30. oktobra na gostovanju u Foči. Zato i ne treba da čudi što ima četiri boda više u odnosu na Slobodu iz Novog Grada i pet od sutrašnjeg rivala. U slučaju remija ili pobjede na”Lukama”, Krupa bi bila nadomak osvajanja titule šampiona Republike Srpske.

– Zaista smo u sjajnoj formi i mislim da smo bez premca najbolji tim lige. Svjesni smo i mi toga, znamo da smo podigli visoke standarde, da igramo dopadljivo i da naš način igre nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sve to nam ne garantuje da će nam biti lako protiv Sloge jer oni još vide svoju šansu, ali mislim da se i mi nešto pitamo. Naravno da idemo na pobjedu kojom bismo praktično riješili sve nedoumice, dok bi i remi bio dobar s obzirom na raspored glavnih rivala do kraja sezone – rekao je Perović.

Krupa je po mnogo čemu neobičan klub. Osim kapitena Nemanje Vidovića i Perovića koji imaju po 28 godina, nijedan momak nema više od 25, a trener Ilić ima samo 23. S toga je i razumljiva želja svih igrača da iz dana u dan napreduju.

– To je ključ svega. Zaista mnogo radimo, mladi su željni, voljni, “grizu”… To nam se za sada vraća na najbolji način – podvukao je Perović.

Najbolji strijelac na polovini prvenstvene trke propustio je zbog nezgodne povrede sedam mečeva drugog dijela, ali se odmah po povratku na teren vratio starim navikama. Golom za pobjedu u etno-selu “Stanišići” i potvrdom trijumfa nad Omarskom stigao je do kote 15.

– Bilo bi ih sigurno još, ali šta da se radi. Najbitnije je da sam se vratio. I dalje nisam na maksimumu mogućnosti, ali se nadam da ću u finišu dati doprinos da stignemo do cilja – rekao je Perović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button