FUDBAL

Čuvena fudbalerka neće u Kuću slavnih, liječi se od alkohola

Nekadašnji golman reprezentacije SAD Houp Solo zatražila je da se njeno uvođenje u Nacionalnu fudbalsku kuću slavnih odloži dok ona uđe u program liječenja od alkohola.

Houp Solo (40) je legenda ženskog svjetskog fudbala. Preko 200 puta je branila za reprezentaciju SAD, osvojila je Svjetsko prvenstvo i dva puta zlatnu olimpijsku medalju. Međutim, uhapšena je u martu nakon što je navodno pronađena onesviješćena u automobilu sa sinovima blizancima.

– Moja energija i fokus su u potpunosti usmjereni na moje zdravlje, liječenje i brigu o porodici – izjavila je Houp Solo.

Kuća slavnih je saopštila da u potpunosti podržava njenu odluku.

U policijskom izvještaju se navodi da je Solo uhapšena u Severnoj Karolini 31. marta i optužena za vožnju u lošem stanju, pružanje otpora policijskom službeniku i prekršajno zlostavljanje dece.

– Kontaktirala sam Kuću slavnih i s poštovanjem zatražila odlaganje te ceremonije za 2023. godinu. Želim da im se zahvalim na podršci i razumijevanju – rekla je Houp Solo.

Houp Solo je i ranije imala problema sa alkoholom i disciplinom. Tako je 2015. suspendovana na 30 dana nakon incidenta u trening kampu. Godinu kasnije isključena iz reprezentacije na šest mjeseci pošto je olimpijske rivale Šveđanke nazvala kukavicama. Posljne toga se više nije ni vraćala na gol selekcije SAD čiji je dres oblačila tačno 202 puta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Mushroom liberty cap
Back to top button