EUROKUPOVIFUDBAL

Izbacivanje Rusa “odlične” vijesti za srpski fudbal

Izvršni komitet UEFA zvanično je izbacio ruske klubove iz evropskih takmičenja naredne sezone, a korist od toga će imati srpski timovi.

Promjena se ogleda u tome što će Srbija dobiti predstavnika u Ligi Evrope za razliku od prošle godine. To će biti pobjednik Kupa Srbije ili drugoplasirani u prvenstvu (ako Zvezda osvoji titulu). Taj tim će takmičenje početi od trećeg kola kvalifikacija, odnosno na dva rivala do grupne faze.

Makar u ovom, najrealnije je da taj tim bude Partizan koji je favorit u polufinalu Kupa sa Vojvodinom, dok je trenutno drugi na tabeli domaćeg prvenstva pa pravo na to mjesto može da polaže na dva fronta.

Ujedno, Zvezda bi, ukoliko bude šampion, mogla da preskoči drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona odakle je kretala do sada. Sve što je potrebno da bi se to ostvarilo jeste da Viljareal ne osvoji Ligu šampiona, a to je i više nego realno.

Što se tiče dva predstavnika u Ligi šampiona, srpski fudbal će na to morati da pričeka sezonu 2023/24. kada će imati direktnog predstavnika u grupnoj fazi i još jednog u kvalifikacijama.

Kada je plasman u Ligu konferencija u pitanju, Srbija će i naredne sezone imati dva predstavnika. Trenutno te pozicije na tabeli zauzimaju Čukarički i Voždovac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button